Back to Top

Kinderopvang Tjarietstee · Kolholsterweg 7 · 9983 NS Roodeschool · Tel. 0596 516 793 · info@tjarietstee.nl

Dagopvang

 

Kinderopvang Tjarietstee is een kinderopvang dat gevestigd is op een boerderij. Naast de kinderopvang is de boerderij ook nog in werking als akkerbouwbedrijf. Een voordeel van opvang op een boerderij is dat we beschikken over ongeveer 2500m2 buitenspeelruimte. Buitenspelen neemt een belangrijk deel in van de opvang. De dagopvang en buitenschoolse opvang hebben ieder een eigen buitenspeelruimte.De groepsruimten binnen van de dagopvang zijn gezellig aangekleed en stralen rust uit. Op elke groep is voldoende speelgoed aanwezig dat past bij de leeftijd samenstelling van die groep. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming zodat de kinderen, ook bij koud weer, lekker warm blijven als ze op de vloer spelen/kruipen. Door de boogramen kijken de kinderen uit over het buitenspeelterrein van de dagopvang.

Dagopvang binnenruimte 

 

De dagopvang bestaat uit 4 stamgroepen, te weten:
Een groep van 0 tot 1,5 jaar dat mag bestaan uit een maximum van 15 kinderen per dag
Een groep van 1,5 tot 2,5 jaar dat mag bestaan uit een maximum van 16 kinderen per dag
Een groep van 2,5 tot 4 jaar dat mag bestaan uit een maximum van 16 kinderen per dag

Een 3 plus peutergroep dat mag bestaan uit een maximum van 16 kinderen per dag

Op rustige dagen en aan het begin- en einde van de dag kunnen de groepen worden samengevoegd op de dreumesgroep. Dit is dan een verticale groep (0-4 jaar)

De dagopvang van Tjarietstee is van binnen ruim en gezellig opgezet. Wij hebben met de inrichting natuurlijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en hebben geprobeerd zo dicht mogelijk bij het ‘huiselijke’ tekomen. Er is een groepsruimte voor de baby’s, voor de dreumes en een groepsruimte voor de peuters. De 3 plus peutergroep vindt op de ochtenden plaats op de groepsruimte van de onderbouw BSO (die ruimte staat ‘s ochtends leeg)
Het hart van de dagopvang is de woonkeuken. De woonkeuken maakt deel uit van de dreumes groepsruimte en grenst aan de groepsruimte van de baby en aan de groepsruimte van de peuters. De woonkeuken is d.m.v. schuifdeuren af te sluiten van de groepen.
De ruimte van de dreumes is de centrale ruimte. Deze ruimte is geschikt voor de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit is ook de ruimte waar de kinderen verblijven als de groepen samengevoegd worden.

Wij bieden de kinderen, rekening houdend met hun leeftijd, allerlei activiteiten op het gebied van motorische ontwikkeling (grove en fijne motoriek), taalontwikkeling (lezen, zingen, spelletjes), sociaal-emotionele ontwikkeling (samen spelen, delen, op je beurt wachten) en natuurlijk stimuleren we de zelfstandigheid.

 

Dagopvang buitenruimte

 

Wij vinden buiten spelen voor kinderen erg belangrijk. Ze kunnen hun energie kwijt, hebben alle ruimte om tot eigen spel te komen en te ontdekken. Wij gaan dan ook zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten, ook als het weer minder goed is. Wij hebben voor alle kinderen laarzen en een regenbroek, die worden aangedaan bij nat weer. De buitenruimte nodigt uit tot diverse soorten spel, er is een skelterbaan waarop de kinderen rondjes kunnen fietsen en skelteren, met de traptrekkers e.d., er is een zandbak, maar ook een gedeelte voor het verkennen en verleggen van de grenzen zoals, boomstammen, een speelheuvel met een glijbaan. De zandbak is overdekt zodat de kinderen het jaar rond in de zandbak kunnen spelen.

Tevens hebben wij een mooi speelbos waar de kinderen verstoppertje kunnen spelen en samen met de pedagogisch medewerker doorheen kunnen lopen. De kinderen van de dagopvang worden altijd begeleid door een pedagogisch medewerker als ze door het speelbos gaan lopen.
Door de aanwezigheid van geiten, kippen en konijnen komen de kinderen automatisch in aanraking met dieren. Kinderen die dat willen kunnen samen met de pedagogisch medewerker de dieren eten en drinken brengen.

Doordat het erf en het land van de boerderij naast en rondom de omheinde buitenruimte van de kinderopvang ligt krijgen de kinderen ook de activiteiten die op een boerderij plaatsvinden mee